Vår service - att visa dig Karlshamns pärlor

Massor att se och göra i Karlshamn och Blekinge

Blekinge kallas ofta ”Sveriges trädgård”, ett grönskande landskap mellan hav och skog. Här finns allt att se och göra – för friluftsmänniskan, soldyrkaren och den kulturintresserade. Allt från museer och sommarteater till salta bad på en skärgårdsö hittar du här.Vi på Hotell Bode hjälper dig gärna att hitta pärlorna i Karlshamn och Blekinge med tips på våra alldeles egna smultronställen. Några tips hittar du här och fler finns på www.visitkarlshamn.se.

Fiske i Mörrumsån

Mörrumsån är Blekinges största å och värlsberömt för sin lax. I sköna omgivningar ligger Laxens Hus med utställningar om åns djurliv och fiskeriets historia – från gamla dagar till nutidens värlsberömda sportsfiske i ån.

Köp ett dagsfiskekort och fiska själv eller hyr en fiskeguide – och få en fiskeupplevelse för livet!

Följ i utvandrarnas spår

I Karlshamns gamla kulturkvarter med Karlshamns museum kan du känna historiens vingslag och träda in i atmosfären från Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna”.

Och i Hamnparken står Kristina och Karl-Oskar staty och blickar ut mot havet.

Karlshamns skärgård

Karlshamns skärgård tillhör landets sydligaste. Den består av 270 natursköna kobbar och öar i olika storlekar med sten- eller klippstrander, lövskogsdungar och ängsmark. Störst av öarna är Tärnö som ligger längst ut i havsbandet. Dit och till Tjärö, Joggesö och ytterligare några öar kan du ta dig med reguljärtrafik; till exempel med skärgårdsbåten som utgår från skärgårdsterminalen nere i hamnen.

Ring och boka idag!

+46 (0) 454 - 315 00

BOKA GÄRNA DITT BOENDE ONLINE